• norica on board warship patrie web
  • Norica Speech
  • norica for webpage

Ultimele ştiri

Despre Norica

Norica Nicolay poza in PECunoscută pentru curajul de a spune de fiecare dată lucrurilor pe nume, Norica Nicolai este omul politic care şi-a creat o carieră şi o expertiză într-un domeniu cunoscut ca fiind sub apanajul bărbaţilor, cel al securităţii şi apărării.

 

Norica Nicolai a fost senator al României timp de două mandate, între anii 2000 şi 2008, poziţie din care a contribuit la îmbunătăţirea legislaţiei din mai multe domenii cum ar fi cel juridic, al apărării şi securităţii naţionale, cel al muncii, familiei şi protecţiei sociale.

 

De profesie jurist, Norica Nicolai a ocupat funcţiile de vicepreşedinte al Senatului, preşedinte al Comisiei Juridice, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare şi a fost membră a Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. A avut posibilitatea de a cunoaşte structurile de securitate şi opţiunile de politici specifice multor state din Uniunea Europeană.

 

Norica Nicolai este în prezent vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar în acţiunea sa politică este condusă de câteva principii pe care nu le încalcă niciodată: corectitudine, coerenţă, profesionalism. Norica Nicolai nu crede în compromisuri, indiferent de domeniu, dar consideră că negocierea este o artă.

 

În prezent, Norica Nicolai este şefa delegaţiei PNL din Parlamentul European, membră a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European şi vicepreşedintă a Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare. De asemenea, Norica Nicolai supervizează domeniul important al drepturilor femeilor și al egalității de gen, în Parlamentul European. Este membră a Delegaţiei Parlamentului European în relaţia cu Rusia, membru supleant al Delegaţiei PE în relaţia cu statele din Africa, Caraibe și Pacific, dar și al Comisiei pentru Petiții.

 

În contextul implicării în domeniul leadership-ului feminin, din postura de fostă președintă a Organizației Femeilor Liberale (OFL) Norica Nicolai şi-a propus să coordoneze o serie de proiecte pentru femeile din România, cu scopul de a crea un dialog constructiv şi proactiv. Dincolo, însă, de aceste programe, pentru Norica Nicolai, un obiectiv important al celor cinci ani de reprezentare în Parlamentul European este acela de a crea o legătură puternică între români şi instituţiile europene.

 


Prezentare

  • Despre Norica
  • Proiectul meu
  • Comisiile

Norica Nicolay poza in PECunoscută pentru curajul de a spune de fiecare dată lucrurilor pe nume, Norica Nicolai este omul politic care şi-a creat o carieră şi o expertiză într-un domeniu cunoscut ca fiind sub apanajul bărbaţilor, cel al securităţii şi apărării.

Mai mult

Proiectul Meu: De partea ta!

România trece în aceste momente printr-o criză acută. Necesităţile financiare şi practicile corupte au creat în prezent o societate a clientelismului, unde subiectele false şi artificiale acaparează spaţiul mediatic, incompetenţa tronează nepedepsită, iar cetăţenii nu se simt protejaţi şi susținuți de administraţie sau de mediul politic.

Mai mult

Norica Nicolai deține calitatea de vicepreședintă a Subcomisiei pentru Securitate și Apărare (SEDE), este membră a Comisiei pentru afaceri externe (AFET), a Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) și a Delegaţiei la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia (D-RU). De asemenea, ea activează din poziția de membră supleantă a Delegaţiei pentru relaţiile cu Adunarea Inter-parlamentară UE-Africa-Caraibe-Pacific.

Mai mult

Intră în sala de plen a Parlamentului European!

 

Translation

Vizitatori conectaţi

We have 37 guests online

Petiție online către Parlamentul European

Dreptul de petitionare este unul dintre drepturile fundamentale ale cetăţenilor Europei.

Orice cetăţean, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, îşi poate exercita oricând dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European, în conformitate cu articolul 227 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

Adreseaza o petitie catre Parlamentul European aici

Raport de activitate

5 ani - Zi de zi de partea ta!

Citeste raportul meu de activitate 2009 - 2014


Descarca raportul in format pdf aici