• norica on board warship patrie web
  • Norica Speech
  • norica for webpage

Ultimele ştiri

Proiectul meu

Proiectul Meu: De partea ta!

România trece în aceste momente printr-o criză acută. Necesităţile financiare şi practicile corupte au creat în prezent o societate a clientelismului, unde subiectele false şi artificiale acaparează spaţiul mediatic, incompetenţa tronează nepedepsită, iar cetăţenii nu se simt protejaţi şi susținuți de administraţie sau de mediul politic.

Nu aceasta este țara în care eu mă încăpățânez să cred. În această Românie unde sunt atâtea de făcut, nu ne permitem să ne pierdem speranţa! Viziunea mea este una în care politicienii îi servesc pe alegători, lucrând pentru nevoile acestora. Prin acțiunile mele încerc să vă demonstrez că sunt un politician pe care te poţi baza, care îţi reprezintă cu adevărat interesele, care te ascultă, care are un proiect pentru viitorul tău european. Un politician De Partea Ta!

Ştiu că suntem un popor educat, un popor cu oameni de bun simţ, un popor creativ. Ştiu, de asemenea, că noi, cei care avem aceste calități, suntem cei majoritari. Şi mai am un crez: cu cât vom fi mai uniţi, cu atât vom putea schimba în bine lumea în care trăim. Acest crez mi-a ghidat drumul în politică, în primul mandatul de europarlamentar pe care mi l-ați încredințat, în fiecare acțiune pe care am dus-o la capăt.

Avem nevoie de o valorificare reală a poziţiei noastre în Uniunea Europeană. Avem nevoie să lucrăm cu adevărat cu celelate state din Europa, să promovăm piaţa liberă, antreprenoriatul românesc, să atragem investiţii reale din interiorul şi exteriorul UE, să găsim parteneri alături de care să cream o prosperitate durabilă. Avem nevoie de o protecţie reală a drepturilor noastre, în spiritul valorilor europene şi avem nevoie de şanse egale pentru toţi să muncim cinstit, să câștigăm suficient, să valorificăm tot potenţialul pe care ştim cu toţii că îl avem!

Vă aştept să îmi fiţi alături în proiectul meu politic: de la Bruxelles, să îmi daţi voie să fiu de partea voastră! Încă mai avem de învăţat de la Europa, dar suntem restanţi într-un domeniu la fel de important: acela de a deveni o voce însemnată în cancelariile europene.

Prin activitățile pe care le desfășor în Parlamentul European doresc sporirea influenței și a vizibilității României în UE şi încerc să pun mereu ţara noastră la acelaşi nivel de importanţă când vine vorba de atribuirea reurselor şi programelor europene.

În același timp, în Comisia de Afaceri Externe, lupt pentru o Europă mai influentă, mai puternică și mai stabilă în lume, cu parteneri comerciali importanţi, pentru care România să fie un punct major de investiţii. Viziunea mea pentru România este ca ea să fie unul dintre actorii ce influențează deciziile majore ale UE, pentru că numai așa ne vom putea bucura deplin de roadele integrării.

Dar toate acestea necesită politicieni care să lucreze pentru cetăţeni. Necesită să înţelegem să ascultăm şi să vă reprezentăm. Angajamentul meu este acesta: în Europa, ca şi în România, voi fi de partea ta!

Vă invit să credeți, alături de mine, că România poate deveni mai bună!

Cu drag,

Norica Nicolai

 

Prezentare

  • Despre Norica
  • Proiectul meu
  • Comisiile

Norica Nicolay poza in PECunoscută pentru curajul de a spune de fiecare dată lucrurilor pe nume, Norica Nicolai este omul politic care şi-a creat o carieră şi o expertiză într-un domeniu cunoscut ca fiind sub apanajul bărbaţilor, cel al securităţii şi apărării.

Mai mult

Proiectul Meu: De partea ta!

România trece în aceste momente printr-o criză acută. Necesităţile financiare şi practicile corupte au creat în prezent o societate a clientelismului, unde subiectele false şi artificiale acaparează spaţiul mediatic, incompetenţa tronează nepedepsită, iar cetăţenii nu se simt protejaţi şi susținuți de administraţie sau de mediul politic.

Mai mult

Norica Nicolai deține calitatea de vicepreședintă a Subcomisiei pentru Securitate și Apărare (SEDE), este membră a Comisiei pentru afaceri externe (AFET), a Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) și a Delegaţiei la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia (D-RU). De asemenea, ea activează din poziția de membră supleantă a Delegaţiei pentru relaţiile cu Adunarea Inter-parlamentară UE-Africa-Caraibe-Pacific.

Mai mult

Intră în sala de plen a Parlamentului European!

 

Translation

Vizitatori conectaţi

We have 38 guests online

Petiție online către Parlamentul European

Dreptul de petitionare este unul dintre drepturile fundamentale ale cetăţenilor Europei.

Orice cetăţean, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, îşi poate exercita oricând dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European, în conformitate cu articolul 227 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

Adreseaza o petitie catre Parlamentul European aici

Raport de activitate

5 ani - Zi de zi de partea ta!

Citeste raportul meu de activitate 2009 - 2014


Descarca raportul in format pdf aici