• norica on board warship patrie web
  • Norica Speech
  • norica for webpage

Ultimele ştiri

Proiectul meu

Proiectul Meu: De partea ta!

România trece de ani buni de zile printr-o criză acută. Subiectele false şi artificiale acaparează spațiul mediatic, trăim o epocă a dezbinării și a violenței în spațiul public care țin în loc societatea, care ne împiedică să evoluăm ca nație, să ne găsim și să ne promovăm identitatea.

Nu aceasta este țara în care eu mă încăpățânez să cred. În această Românie unde sunt atâtea de făcut, nu ne permitem să rămânem dezbinați! Viziunea mea este una în care românii, indiferent de locul și de domeniul în care activează, aleg să construiască. Prin acțiunile mele, încerc să demonstrez că sunt un politician demn, care îţi reprezintă cu adevărat interesele, care te ascultă, care are un proiect pentru viitorul tău european. Un politician De Partea Ta!

Ştiu că suntem un popor educat, un popor cu oameni de bun simţ, un popor creativ. Știu, de asemenea, că noi, cei care avem aceste calități, suntem cei majoritari. Şi mai am un crez: cu cât vom fi mai uniți, cu atât vom putea schimba în bine lumea în care trăim. Acest crez mi-a ghidat drumul în politică, în cele două mandate europarlamentar pe care mi l-ați încredințat, în fiecare acțiune pe care am dus-o la capăt.

Avem nevoie de o valorificare reală a poziţiei noastre în Uniunea Europeană. Avem nevoie să lucrăm cu adevărat cu celelate state din Europa, să promovăm piaţa liberă, antreprenoriatul românesc, să atragem investiţii reale din interiorul şi exteriorul UE, să găsim parteneri alături de care să creăm o prosperitate durabilă. Avem nevoie de o protecţie reală a drepturilor noastre, în spiritul valorilor europene, de civism, solidaritate şi avem nevoie de şanse egale pentru toţi, să muncim cinstit, să câștigăm suficient, să valorificăm tot potenţialul pe care ştim că îl avem!

Vă aştept să îmi fiţi alături în proiectul meu politic: de la Bruxelles, să îmi daţi voie să fiu de partea voastră! Încă mai avem de învăţat de la Europa, dar suntem restanţi într-un domeniu la fel de important: acela de a deveni o voce însemnată în cancelariile europene.

Prin activitățile pe care le desfășor în Parlamentul European doresc sporirea influenței și a vizibilității României în UE şi astfel să ofer țării noastre acelaşi nivel de tratament ca orice altă țară membră atunci când discutăm despre atribuirea reurselor şi aplicarea programelor europene.

În același timp, din Comisia de Afaceri Externe, lupt pentru o Europă mai influentă, mai puternică și mai stabilă în lume, cu parteneri comerciali importanţi, pentru care România să fie un punct major de investiții. Viziunea mea pentru România este ca ea să fie unul dintre actorii ce influențează deciziile majore ale UE, pentru că numai așa ne vom putea bucura deplin de roadele integrării.

Dar toate acestea necesită politicieni care să lucreze pentru cetăţeni și nu împotriva țării lor. Mai necesită să înţelegem, să ascultăm şi să vă reprezentăm indiferent de disputele interne. Angajamentul meu este acesta: în Europa, ca şi în România, voi fi de partea ta!

Vă invit să credeți, alături de mine, că România poate deveni mai bună!

Cu drag,

Norica Nicolai

Prezentare

  • Despre Norica
  • Proiectul meu
  • Comisiile

Norica Nicolay poza in PECunoscută pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, Norica Nicolai este personalitatea care și-a creat o expertiză în mai multe politici publice de interes, precum cel al afacerilor externe, securității și apărării, drepturile femeii și politica comună de pescuit a UE.

Mai mult

Proiectul Meu: De partea ta!

România trece de ani buni de zile printr-o criză acută. Subiectele false şi artificiale acaparează spațiul mediatic, trăim o epocă a dezbinării și a violenței în spațiul public care țin în loc societatea, care ne împiedică să evoluăm ca nație, să ne găsim și să ne promovăm identitatea.

Mai mult

Norica Nicolai deține calitatea de membră a Comisiei pentru Pescuit (PECH), a Delegației la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova, și a Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest  De asemenea, ea activează din poziția de membră supleantă în Comisia pentru afaceri externe (AFET), Comisia pentru dezvoltare regională (REGI), Subcomisia pentru securitate și apărare (SEDE), Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia și Delegația pentru relațiile cu Adunarea Parlamentară a NATO

Mai mult

Intră în sala de plen a Parlamentului European!

 

Translation

Vizitatori conectaţi

We have 89 guests online

Petiție online către Parlamentul European

Dreptul de petitionare este unul dintre drepturile fundamentale ale cetăţenilor Europei.

Orice cetăţean, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, îşi poate exercita oricând dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European, în conformitate cu articolul 227 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

Adreseaza o petitie catre Parlamentul European aici

Raport de activitate

5 ani - Zi de zi de partea ta!

Citeste raportul meu de activitate 2009 - 2014


Descarca raportul in format pdf aici