Norica Nicolai, în fruntea listei PNL la europarlamentare

User Rating:  / 2

  

Norica Nicolai, vicepreşedintă a PNL, a fost desemnată, miercuri, de către noul Biroul Politic Central al partidului, pentru a deschide lista candidaţilor PNL la alegerile pentru PE, a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele PNL, Crin Antonescu, menţionând că lista finală va fi aprobată luni.

"În principal discuţiile s-au purtat şi pentru ceea ce înseamnă lista în formă finală, cu ierarhia stabilită, pentru alegerile europarlamentare. Potrivit Statutului, forma finală a listei e dată de Consiliul Naţional Executiv şi, ca atare, vom da publicităţii forma finală a listei, luni, după Consiliul Naţional Executiv, adică BPC plus şefii de organizaţii care nu sunt în acest Birou vor lua o decizie. Astăzi eu am venit în BPC cu o propunere de listă, am discutat pe seama ei, a fost supusă la vot până la urmă în forma pe care am propus-o şi a fost adoptată cu majoritate de voturi de către BPC, dar discuţia finală şi poate retuşurile sau modificările vor avea loc luni", a spus Crin Antonescu.

 

Mai mult

Norica Nicolai: "Catherine Ashton nu a reuşit să formuleze o viziune coerentă de politică externă comună a Uniunii Europene"

User Rating:  / 1

Europarlamentarul liberal, Norica Nicolai, a declarat, după audierile din Comisia de Politică Externă a Parlamentului European, că Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene, Catherine Ashton, nu a reuşit să ofere o viziune clară asupra viitoarei strategii a Uniunii privind afacerile externe şi politica de securitate.

"În raport cu schimbul de opinii din decembrie, doamna Ashton a încercat să se pregătească pe anumite dosare, însă nu a reuşit să formuleze o viziune coerentă de politică externă comună".

 

Mai mult

Europarlamentarii PNL votează în favorea lui Dacian Cioloș

User Rating:  / 0

Delegaţia PNL în Parlamentul European îl susţine pe Dacian Cioloş la votul final pentru confirmarea în funcţia de comisar european pentru agricultură. După audierile din comisiile de specialitate, liderul Delegaţiei Române Liberale, Norica Nicolai, a apreciat prestaţia bună a comisarului desemnat, Dacian Cioloş.

"Sunt mulţumită de prestaţia lui Dacian Cioloş care în opinia mea a făcut faţă cu succes întrebărilor colegilor mei. Dacian Cioloş a reuşit să ofere detalii tehnice pe domeniul pe care a demonstrat că îl stăpâneşte", a arătat Norica Nicolai.

 

Mai mult

Delegaţia liberală română din Parlamentul European, despre învestirea noii Comisii Europene

User Rating:  / 1

Delegaţia liberală română din Parlamentul European salută învestirea noii Comisii Europene de la care aşteaptă iniţiativă şi reformă în noile perspective oferite de Tratatul de la Lisabona.

Şefa Delegaţiei PNL la Bruxelles, Norica Nicolai, consideră că noua echipă a executivului european este echilibrată, dar are deficienţe când vine vorba de politica externă.

 

Mai mult

Subcategories

Translation