Reluarea activității în domeniul afacerilor externe

User Rating:  / 1
PoorBest 

Este oficial! Începând din această săptămână, am revenit în Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European, comisie în care am activat extrem de mult și în mandatul trecut și de care mă leagă o serie de proiecte mai vechi, precum și oameni cu care am colaborat de-a lungul timpului pentru promovarea intereselor Uniunii Europene.

În acest moment, ne confruntăm cu o criză internațională fără precedent, iar blocajele canalelor diplomatice ne amenință din ce în ce mai mult securitatea și pacea. Este unul din motivele pentru care Grupul ALDE mi-a reîncredințat poziția de membru supleant și în Subcomisia pentru Securitate și Apărare, precum și în delegația Parlamentului European la Adunarea Parlamentară a NATO.

 Problemele Ucrainei, țară aflată la granițele României, criza migraților ce afectează fiecare stat membru, în mod direct sau indirect, amenințările Statului Islamic sunt fenomene ce demonstrează că toți factorii de decizie cu experiență în domeniul relațiilor internaționale trebuie să acționeze împreună, proactiv, pentru a găsi soluții de compromis, pentru a întări Uniunea și statele ce o formează. Cred că este cazul să încetăm exercițiile frumoase de retorică despre solidaritatea europeană și să o demonstrăm mai des, prin fapte, în fața situațiilor cu care ne confruntăm.

România și interesele ei rămân o prioritate a acestui mandat, de aceea am acceptat oferta liberalilor europeni de activa și în Comisia parlamentară pentru Dezvoltare Regională. Diferențele structurale dintre regiunile noastre și cele din alte părți ale Uniunii au rămas din păcate mari și îmi doresc să pot ajuta comunitățile locale românești cât mai mult de la Bruxelles și Strasbourg, să promovez oportunitățile financiare pe care statutul de membru UE îl oferă fiecărei țări și să impulsionez atragerea de fonduri europene.

Urmează momente importante cu care UE și instituțiile sale le vor parcurge în următoarea perioadă și îmi doresc să rămâneți alături de mine să le comentăm împreună!

Translation