Dezvoltarea rurală sustenabilă cu ajutorul pescuitului recreativ

User Rating:  / 0
PoorBest 

Deși ne mândrim deseori cu bogățiile florei și faunei din Delta Dunării, pe care le vizităm timp de câteva zile în fiecare an, puține sunt preocupările pe care le avem în sensul de a dezvolta această zonă unică în Europa. În Delta Dunării, trăiesc, într-un mediu dificil, mii de familii dintre care cele mai multe se află la limita sărăciei. Dorința de a depăși această condiție există, la fel și ideile, dar din păcate acești oameni au nevoie de o mână de ajutor. Este și motivul pentru care am mers, la sfârșitul săptămânii trecute, în Delta Dunării, la Crișan, împreună cu reprezentanți ai asociațiilor de pescari și ai industriei de echipament sportiv din Europa, organizații cu o experiență și expertiză deosebite, pentru a discuta cu pescarii care locuiesc în Delta Dunării, dar și cu autoritățile locale, pentru a crea un dialog care să continue, sper eu, prin punerea în practică a unor programe de colaborare care să sprijine această zonă a țării noastre.

 

În cadrul evenimentului intitulat ”Dezvoltarea rurală sustenabilă cu ajutorul pescuitului recreativ”, organizat cu sprijinul Grupului ALDE din Parlamentul European, pescarii din Germania, Norvegia, Olanda și Marea Britanie au explicat cum se pescuiește în țările lor, în mod sustenabil, dar urmărindu-se mereu o cale de a dezvolta economic zona de exploatare și a aduce un beneficiu localnicilor. Pescarii din Deltă au insistat pe necesitatea de a se acorda Deltei Dunării statutul de zonă defavorizată, din cauza specificității cu care se confruntă, statut care le-ar facilita accesul la fonduri europene. De asemenea, am luat în vedere cu toții crearea de evenimente pentru promovarea tradițiilor și activităților ce se pot desfășura în Deltă, printre iubitorii de pescuit recreativ din Europa.

Îmi doresc să continui acest dialog, îmi propun un contact permanent cu asociațiile de pescari din România, îi încurajez să investească cât mai multă energie și creativitate pentru a dezvolta acest sector, despre care cred cu tărie că are la bază o activitate care, dincolo de starea de bine pe care ne-o aduce, este o preocupare ce îmbină laolaltă cultura, sănătatea și educația.

Translation