Europa, încotro?

User Rating:  / 0
PoorBest 

La 60 de ani, Uniunea Europeană a ajuns la ceea ce numim o vârstă a maturității, a înțelepciunii. Din acest motiv apare întrebarea ce pleacă dinspre Bruxelles și se adresează fiecărui stat membru și fiecărui cetățean european: ”Europa, încotro?”.

La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România trebuie să se comporte ca un stat membru responsabil, să își promoveze viziunea și interesele. Dar înainte de toate, trebuie să își construiască o viziune, un proiect de țară. România trebuie și ea să răspundă corect la întrebarea ”Europa, încotro?”, construindu-și un drum ca răspuns.

Sub titlul acestei întrebări și căutând răspunsuri, am organizat vineri la Palatul Parlamentului împreună cu colegul meu Mircea Diaconu și cu sprijinul Grupului ALDE din Parlamentul European, o conferință în cadrul căreia personalități și lideri de opinie din România au încercat să răspundă acestei întrebări.

 

După cum am spus și vineri, am invitat oameni care au marcat destinul României și pe care îi chemăm în continuare să fie alături acestei țări de care foarte mulți s-au îndepărtat. Interesele României pentru noi și pentru dumneavoastră, și mai tineri și de vârsta mea, sunt prioritățile noastre de viață. De aceea am adus această dezbatere în România, de aceea am încercat conturarea unor răspunsuri.

Le mulțumesc pentru contribuțiile lor și pentru disponibilitatea de a aduce un plus de valoare acestui dialog domnilor Emil Constantinescu, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Vasile Pușcaș, Ionel Valentin Vlad, Mircea Tudor și Bogdan Chireac.

 

Translation