Lansarea Grupului informal al prietenilor Republicii Moldova din Parlamentul European

User Rating:  / 0
PoorBest 

Republica Moldova este importantă nu doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană și trebuie să își urmeze parcursul său european. Suntem cu toții datori să sprijinim acest parcurs, motiv pentru care am inițiat și am lansat ieri la Strasbourg un grup informal al prietenilor Republicii Moldova din Parlamentul European, în cadrul acțiunilor prilejuite de cea de-a cincea reuniune a Comitetului parlamentar de asociere UE-Moldova din această săptămână.

S-au alăturat acestei inițiative eurodeputați din principalele grupuri politice ale legislativului european și i-am avut printre noi pe colegii noștri moldoveni Excelența-sa Ambasadorul Eugen Caras, șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, pe deputatul Iurie Leancă, copreședintele Comitetului parlamentar de asociere UE-Moldova, pe deputații Igor Vremea (vicepreședinte al aceluiași forum), Oxana Domenti și Serghei Sîrbu. Le mulțumesc tuturor pentru că au făcut posibil acest eveniment și îmi doresc să ducem la îndeplinire, atât la Bruxelles cât și la Chișinău, acțiunile și proiectele despre care am discutat cu această ocazie.

Înainte de a critica unele state, cred că este esențial să înțelegem, să ne apropiem de acestea și să punem umărul la construcția unor democrații stabile, fără să impunem conduitele de urmat. Sper ca acest suport să fie real, onest și cât mai consistent din partea celor care au aderat la această inițiativă, creată sub semnul prieteniei.

Translation