Eveniment: Politici publice privind infertilitatea - răspunsul României

User Rating:  / 0
PoorBest 

”Politici publice privind infertilitatea: răspunsul României” a fost evenimentul pe care l-am propus la acest sfârșit de săptămână la București și care a reunit în jurul aceleiași mese o seamă de oameni preocupați de acest subiect: medici, decidenți politici, reprezentanți ai pacienților, ai mediului politicilor de sănătate, în speranța că acceptând acum că avem o problemă, unindu-ne resursele, vom căuta și găsi cât mai repede soluții adaptate țării noastre.

 

După cum am transmis și în cadrul dezbaterii, în România, care are un deficit clar de natalitate și unde infertilitatea cuplurilor este la fel de întâlnită ca în orice alt stat european, accesul la informație și la tratament este restricționat, în ciuda faptului că avem un corp medical pregătit să facă față prin tehnici moderne afecțiunilor ce produc infertilitate.

Am adus la București această discuție pe care am inițiat-o la Bruxelles în luna martie a acestui an, pentru că scăderea infertilității cuplurilor la vârsta optimă pentru reproducție nu este un subiect ușor sau comod, ci pentru că este un fenomen cu implicații directe pentru demografia statelor membre, deci pentru viitorul nostru, al tuturor. Dacă România, care nu este o țară săracă, vrea să investească în viitor, ea trebuie să își gestioneze mai bine resursele și să ofere soluții medicale accesibile financiar celor afectați de infertilitate. La fel cum au făcut-o majoritatea statelor europene.

Translation