Eveniment la Parlamentul European: 100 de ani de la Marea Unire

User Rating:  / 0
PoorBest 

confc

Cunoașterea istoriei noastre naționale este o datorie. La fel cum o datorie trebuie să devină și eforturile fiecăruia dintre noi de a face cunoscută România, prin poveștile ei de succes din trecut, prin reamintirea aspirațiilor de veacuri ale nației române la o viață mai bună, la unitate și pace.

În acest an, sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, prilej cu care am găzduit ieri primul eveniment dedicat Centenarului nostru în Parlamentul European, cu sprijinul Grupului ALDE și avându-i invitați speciali pe reprezentanți de seamă a Institutului Cultural Român din Bruxelles, ai Reprezentanței României pe lângă UE și ai Fundației Dimitrie Cantemir.

 

Au conferențiat în prezența unei audiențe internaționale, dar și ai unor elevi merituoși din Buzău și Constanța, Academicianul Andrei Eșanu, membru al Academiei de Științe a Moldovei și membru de onoare al Academiei Române, prof. univ dr. Ioan Bolovan, prorector al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihail Ionescu, director al Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară și prof. Adriana I.M. Grossu, președintă fondatoare a Fundației de misiune românească și culturală ”Sfântul Ierarh Petru Movilă”.

Translation