Norica Nicolai: "Catherine Ashton nu a reuşit să formuleze o viziune coerentă de politică externă comună a Uniunii Europene"

User Rating:  / 1
PoorBest 

Europarlamentarul liberal, Norica Nicolai, a declarat, după audierile din Comisia de Politică Externă a Parlamentului European, că Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene, Catherine Ashton, nu a reuşit să ofere o viziune clară asupra viitoarei strategii a Uniunii privind afacerile externe şi politica de securitate.

"În raport cu schimbul de opinii din decembrie, doamna Ashton a încercat să se pregătească pe anumite dosare, însă nu a reuşit să formuleze o viziune coerentă de politică externă comună".

 

Eurodeputata liberală, vicepreşedinta Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare, a întrebat-o pe Catherine Ashton care este strategia pe care Uniunea Europeană o va adopta în următorii cinci ani în Afganistan. Norica Nicolai s-a declarat dezamăgită de răspunsul Înaltului Reprezentant.

"Pe mine personal, răspunsul doamnei Ashton privind modalităţile concrete de implicare a Uniunii Europene în această zonă de instabilitate, nu m-a mulţumit. M-aş fi aşteptat ca Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene sa aibă deja o agenda clară privind acest subiect"

Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte votul pentru confirmarea baronesei Catherine Ashton în funcţia de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Relaţii Externe şi Politica de Securitate.

Translation