Norica Nicolai îi cere preşedintelui PPE, Wilfried Martens, o reacţie imediată faţă de manifestările xenofobe împotriva românilor din Spania

User Rating:  / 0
PoorBest 

Şefa delegaţiei PNL în Parlamentul European, Norica Nicolai, îi cere preşedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens, o reacţie imediată faţă de manifestările xenofobe îndreptate împotriva românilor din Spania, solicitând, în acelaşi timp, asigurări că este vorba despre acţiuni izolate care nu se identifică cu viziunea popularilor europeni.

Într-o scrisoare de protest, Norica Nicolai îi atrage atenţia liderului PPE că astfel de declaraţii aparţin mai degrabă erei totalitarismului şi nu Europei secolului 21.

 

"Mesajul domnului Albiol, susţinut de alţi membri ai Partidului Popular din Cataluna, aduce insulte atât la adresa românilor cât şi a celor de etnie rroma şi perpetuează flagelul xenofobiei într-o Europă a secolului 21. Generalizările grosolane, populiste şi rasiste conţinute de mesajul electoral al domnului Albiol riscă să promoveze o imagine a românilor, a celor de etnie rroma şi implicit a României similară cu cele care au existat în era totalitarismului şi fascismului."

În plus, Norica Nicolai subliniază că declaraţiile xenofobe venite din partea unui candidat susţinut de popularii europeni poate duce la legitimarea unor manifestări similare din partea simpatizanţilor acestei formaţiuni la nivel european.

"Mai mult decât atât, afilierea domnului Albiol cu Partidul Popular European ar putea să ducă la legitimarea unor astfel de manifestări în ochii cetăţenilor europeni care împărtăşesc viziunile politice ale partidului pe care îl reprezentaţi. Vorbim de un pericol real, pentru că vedem că astfel de discursuri  pot alimenta temerile multor cetăţeni europeni şi cred că trebuie să oprim astfel de acţiuni imediat pentru a nu încuraja răspândirea xenofobiei", a adăugat eurodeputata liberală.

Reacţia Noricăi Nicolai vine după ce la începutul acestei săptămâni liderii Partidului Popular din Badalona, Spania, au distribuit pliante electorale ale candidatului Xavi Garcia Albiol care conţineau mesaje xenofobe la adresa românilor stabiliţi în această ţară. Între acestea se afla  şi o fotografie a unei pancarte pe care scria "Nu mai vrem români în Spania".

Translation