Norica Nicolai participă la Conferinţa Regională din Balcanii de Vest

User Rating:  / 0
PoorBest 

Vicepreşedinta Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare, Norica Nicolai, pleacă, astăzi, la Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, unde va participa la Conferinţa Regională organizată de Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European şi partenerii din regiunea Balcanilor de Vest.

Din delegaţia ALDE mai fac parte europarlamentarii: Jelko Kacin, membru al Grupului de Lucru al PE pentru Balcanii de Vest şi raportor pentru Serbia, Diana Wallis, vicepreşedinta Parlamentului European, Pino Arlacchi, raportor pentru Afganistan şi Jorgo Chatzimarkakis, preşeintele Delegaţiei la Comisia Parlamentară Mixtă Uniunea Europeană - Fosta Republică Iugoslavă a Macedonia.

 

Unul din scopurile evenimentului este şi promovarea unei mai strânse cooperări regionale între diversele grupări liberale din Balcanii de Vest. Dezvoltarea şi stabilitatea ţărilor din regiune depind atât de o strânsă cooperare cu Uniunea Europeană, dar şi de prosperitatea economică susţinută de valorile liberale.

Un alt punct cheie pe agenda reuniunii este liberalizarea vizelor pentru cetăţenii statelor din Balcanii de Vest pentru a le oferi acestora libertatea de circulaţie pe teritoriul Uniunii Europene. Conferinţa care are loc mâine îşi propune adoptarea unei Declaraţii în care liberalii europeni şi liderii liberali regionali să pledeze pentru integrarea cât mai rapidă a zonei în spaţiul comunitar.

Translation