Viitorul european al Bosniei şi Herţegovinei depinde de respectul pentru valorile UE

User Rating:  / 0
PoorBest 

Vicepreşedinta Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare din Parlamentul European, Norica Nicolai, a subliniat, într-un discurs susţinut la Sarajevo, că viitorul Bosniei şi Herţegovinei este strâns legat de atitudinea faţă de valorile europene şi liberale.

"Cred că viitorul Bosniei şi Herţegovinei depinde, în mare măsură, de respectul faţă de valorile esenţiale ale Uniunii Europene şi ale liberalilor europeni. Îmi exprim speranţa că Partidul Liberal din această ţară va fi un jucător important în construirea viitorului său european", a arătat Norica Nicolai.

 

Europarlamentara liberală este membră a delegaţiei Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa care participă, astăzi, la Conferinţa Regională a Balcanilor de Vest, care reuneşte liderii partidelor partenere ALDE din această zonă.

Scopul conferinţei este acela de găsi soluţii viabile pentru revigorarea procesul de reformă în zonă, pentru consolidarea şi accelerarea procesului de integrare europeană a ţărilor Balcanilor de Vest. Rezultatele conferinţei vor fi prezentate în cadrul Summitului Balcanilor de Vest care va avea loc tot la Sarajevo, la începutul lunii iunie sub umbrela preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene.

Conferinţa de astăzi va adopta Declaraţia de la Sarajevo pentru un nou început în Balcanii de Vest, document care va fi semnat de membrii delegaţiei ALDE şi de liderii partidelor partenere din regiune. Declaraţia va reconfirma angajamentul de a transforma în realitate un viitor statut de membru al Uniunii Europene pentru statele Balcanilor de Vest şi de liberalizare a regimului vizelor pentru toţii cetăţenii regiunii, în condiţiile sublinierii necesităţii ca statele vizate să implementeze reformele necesare şi să combată crima organizată şi corupţia.

Translation