Parlamentul European face încă un pas decisiv înspre aplicarea unitară a principiului egalităţii dintre femei şi bărbaţi!

User Rating:  / 0
PoorBest 

Eurodeputata liberală, Norica Nicolai, salută votul Parlamentului European în favoarea raportului care garantează protecţia socială pentru lucrătorii independenţi şi partenerele lor de viaţă. Norica Nicolai, raportorul ALDE pentru acest document, a afirmat că reactualizarea directivei europene care reglementează acest domeniu este un pas înainte înspre aplicarea unitară a principiului egalităţii dintre femei şi bărbaţi.

 

"A fost o negociere dificilă între Consiliu şi Parlamentul European, dar, din fericire, am avut o strânsă colaborare cu dna Astrid Lulling (ed. raportoarea principală) care ne-a permis să ajungem la aceasta propunere decisivă. Deşi această directiva este un pas mic în aplicarea principiului egalităţii dintre femei şi bărbaţi, consider că era un pas necesar pentru a aduce toate ţările membre UE la un nivel egal în ceea ce priveşte aceste drepturi şi pentru a reactualiza o directiva învechită care nu corespunde principiilor europene de egalitate."

Norica Nicolai şi-a exprimat, de asemenea, satisfacţia faţă de faptul că europarlamentarii au fost de acord cu amendamentul său prin care sunt promovate iniţiativele antreprenoriale ale femeilor:

"Consider ca implementarea măsurilor destinate promovării iniţiativelor antreprenoriale ale femeilor este un aspect fundamental al politicii de egalitate a Uniunii Europene. Cred că este esenţial să ajutăm femeile să-şi dezvolte independenţa financiară."

Raportul votat de Parlamentul European stipulează că Statele Membre ale Uniunii Europene trebuie să garanteze protecţia socială pentru lucrătorii independenţi şi partenerele lor de viaţă, în condiţii similare celor acordate angajaţilor. Documentul prevede acordarea a cel puţin 14 săptămâni de concediu de maternitate pentru această categorie profesională discriminată până acum din acest punct de vedere. După aprobarea directivei de către Consiliu, luna viitoare, Statele Membre trebuie să adapteze noua legislaţie la nivel naţional într-un termen de doi ani.

Translation