• norica on board warship patrie web
  • Norica Speech
  • norica for webpage

Ultimele ştiri

Stocurile de pește din Marea Neagră, revizuite: România va putea pescui mai mult calcan

Comisia Generală pentru Pescuitul în Marea Mediterană (GFCM), organizația regională pentru gestionarea resurselor piscicole ce reunește 24 de părți asociate reprezentând statele de coastă din zona Mării Mediterane, a Mării Negre, precum şi Uniunea Europeană, întrunită recent în Muntenegru în cadrul celei de-a 41-a sesiuni anuale, a adoptat o serie de măsuri cu implicații majore și pentru România.

Una dintre cele mai importante decizii a vizat recomandarea GFCM 41/2017/4 cu privire la planul multianual de gestionare a pescuitului de calcan din Marea Neagră, care a propus o abordare preventivă a cantităților disponibile de pește, vizând asigurarea randamentului maxim durabil pentru stocuri și evitarea distrugerii rezervelor de calcan.

Mai mult

Lansarea Grupului informal al prietenilor Republicii Moldova din Parlamentul European

Republica Moldova este importantă nu doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană și trebuie să își urmeze parcursul său european. Suntem cu toții datori să sprijinim acest parcurs, motiv pentru care am inițiat și am lansat ieri la Strasbourg un grup informal al prietenilor Republicii Moldova din Parlamentul European, în cadrul acțiunilor prilejuite de cea de-a cincea reuniune a Comitetului parlamentar de asociere UE-Moldova din această săptămână.

S-au alăturat acestei inițiative eurodeputați din principalele grupuri politice ale legislativului european și i-am avut printre noi pe colegii noștri moldoveni Excelența-sa Ambasadorul Eugen Caras, șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, pe deputatul Iurie Leancă, copreședintele Comitetului parlamentar de asociere UE-Moldova, pe deputații Igor Vremea (vicepreședinte al aceluiași forum), Oxana Domenti și Serghei Sîrbu. Le mulțumesc tuturor pentru că au făcut posibil acest eveniment și îmi doresc să ducem la îndeplinire, atât la Bruxelles cât și la Chișinău, acțiunile și proiectele despre care am discutat cu această ocazie.

Mai mult

Subcategories

Prezentare

  • Despre Norica
  • Proiectul meu
  • Comisiile

Norica Nicolay poza in PECunoscută pentru curajul de a spune de fiecare dată lucrurilor pe nume, Norica Nicolai este omul politic care şi-a creat o carieră şi o expertiză într-un domeniu cunoscut ca fiind sub apanajul bărbaţilor, cel al securităţii şi apărării.

Mai mult

Proiectul Meu: De partea ta!

România trece în aceste momente printr-o criză acută. Necesităţile financiare şi practicile corupte au creat în prezent o societate a clientelismului, unde subiectele false şi artificiale acaparează spaţiul mediatic, incompetenţa tronează nepedepsită, iar cetăţenii nu se simt protejaţi şi susținuți de administraţie sau de mediul politic.

Mai mult

Norica Nicolai deține calitatea de vicepreședintă a Subcomisiei pentru Securitate și Apărare (SEDE), este membră a Comisiei pentru afaceri externe (AFET), a Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) și a Delegaţiei la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia (D-RU). De asemenea, ea activează din poziția de membră supleantă a Delegaţiei pentru relaţiile cu Adunarea Inter-parlamentară UE-Africa-Caraibe-Pacific.

Mai mult

Intră în sala de plen a Parlamentului European!

 

Translation

Vizitatori conectaţi

We have 172 guests online

Petiție online către Parlamentul European

Dreptul de petitionare este unul dintre drepturile fundamentale ale cetăţenilor Europei.

Orice cetăţean, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, îşi poate exercita oricând dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European, în conformitate cu articolul 227 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

Adreseaza o petitie catre Parlamentul European aici

Raport de activitate

5 ani - Zi de zi de partea ta!

Citeste raportul meu de activitate 2009 - 2014


Descarca raportul in format pdf aici